Ρόδος – Άγιος Παύλος

Καλάθι αγορών (0)
Ρόδος - Άγιος Παύλος 1

Η Ρόδος σας προσφέρει μερικές από τις καλύτερες παραλίες στην Ελλάδα! Στους πρόποδες της Ακρόπολης και περίπου 50 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από την πόλη της Ρόδου, ​​βρίσκεται ο κόλπος του Αγίου Παύλου. Σύμφωνα με έναν θρύλο, από τον οποίο η παραλία πήρε και το όνομά της, ο Άγιος Παύλος έφθασε στο μέρος αυτό για να κηρύξει το Ευαγγέλιο και να διδάξει τον Χριστιανισμό γύρω στο 43 μ.Χ.

Ρόδος - Άγιος Παύλος 7

Μια ονειρική περιοχή ακριβώς στην πίσω

πλευρά της Λίνδου, με το βλέμμα σας να βυθίζεται στο σκούρο μπλε του Αιγαίου και με θέα την περίφημη Ακρόπολη της Λίνδου. Στο άκρο της, πριν τα βράχια βρίσκεται το κατάλευκο εκκλησάκι του Αγίου Παύλου. Η παραλία του Άγιου Παύλου αποτελείται από δύο μικρούς κόλπους, με ρηχά κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά, ακτή καλυμμένη με άμμο και βότσαλο, και τοπίο που περιτριγυρίζεται από βράχια κατάλληλα για βουτιές! Πρόκειται για ένα μαγευτικό κόλπο, ιδανικό για όσους θέλουν να ευχαριστηθούν τη θάλασσα και τον ήλιο μέχρι αργά.

      Η περιοχή πήρε το όνομα της από τις φυσικές πηγές που βρίσκονται εκεί. Το νερό αναβλύζει από επτά σημεία δημιουργώντας στη συνέχεια ένα ποταμάκι το οποίο μέσω μιας σήραγγας καταλήγει σε μια μικρή λίμνη. Η λίμνη σχηματίζεται με τη βοήθεια ενός φράγματος του οποίου η υπερχείλιση δημιουργεί ένα καταρράκτη. Στα νερά αυτά ζει το σπάνιο είδος ψαριού 'Γκιζάνι' (το οποίο απαντάται μόνο στα ρυάκια της Ρόδου), όπως επίσης, παγώνια, πάπιες, χήνες, χελώνες, χέλια και καβούρια. 

      Στις Επτά Πηγές ο επισκέπτης αντιλαμβάνεται ότι το νησί της Ρόδου δικαίως χαρακτηρίζεται από πολλούς ως το 'σμαράγδι της Μεσογείου' και από άλλους ως 'κρυφή γωνιά του παραδείσου'. Γάργαρα νερά, πεύκα και πλατάνια, συνθέτουν ένα αρμονικό σκηνικό που γαληνεύει το μυαλό και το σώμα των επισκεπτών.

Kallithea Springs are located at the bay of Kallithea, just 9km from the City of Rhodes. Known since antiquity for their therapeutic properties, the thermal springs of Kallithea were utilized by the Italians, in the early 20th century, being very popular and attracting visitors from all over the world. Nowadays the renovated, majestic premises of Kallithea Springs completely restored and tastefully refurbished are welcoming once again hundreds of visitors per day, being one of the most popular attractions on the island of Rhodes.

Book this excursion for just 35€ here:

directly via VIBER & WHATS APP at +306951750498

https://www.facebook.com/rodos.tours/

or call toll free from your hotel 

at 2241024705